Romige risotto met oude kaas

Romige risotto met oude kaas oventomaatjes, courgette en champignons

| 745 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,3
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Gezin
Melk
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Cherry tomatenHerkomst: Frank de Koning
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 75 g Geraspte oude kaas
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g Champignons
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Bakolie (of boter)
  • 500 ml Bouillon

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente390 g
vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq968 g
water-reduction-scoreWater24 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de cherrytomaatjes, halveer ze en leg ze in een ovenschaal met het snijvlak naar boven. Strooi de Italiaanse kruiden en druppel olijfolie erover en rooster de tomaatjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze rimpelig zijn en vocht afgeven.
  2. Pel in snipper intussen de ui en knoflook. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Bereid de bouillon.
  3. Verwarm olie in een braadpan met een dikke bodem en bak de courgette, ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak mee. Bewaar wat groente om later het gerecht mee te garneren.
  4. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg op het laatst de kaas toe en laat even smelten zodat de risotto lekker smeuïg wordt.
  5. Bak de overgebleven courgetteblokjes en champignons met olie of een klontje boter beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met daarop de oventomaatjes, courgette en champignons.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaatjes ook in een pan met olie rimpelig bakken.

II

Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. Risottorijst is de verzamelnaam van verschillende rijstsoorten, zoals Arborio, Roma, Baldo en Carnaroli. Alle soorten zijn licht klevend en de korrels zijn groot en rond. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie745 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker16 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Paprika