Romige risotto met asperges

Romige risotto met asperges en bleekselderij

| 657 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Specials, Gezin, Seizoen, Variatie, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden
Selderij
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g AspergesHerkomst: verhoeven
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 130 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 75 g Geraspte kaas

Zelf toevoegen

  • 600 ml Bouillon
  • 20 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.133 g
water-reduction-scoreWater51 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Was de asperges, schil ze rondom met een dunschiller en snijd de onderste 2 cm eraf. Kook de asperges samen met de schillen in 10-15 minuten beetgaar in de bouillon. Schep de asperges daarna uit de pan en zeef de bouillon (de schilletjes kun je weggooien).
  2. Pel en snipper intussen de ui. Was de bleekselderij, verwijder de onderkant en het blad en snijd in halve maantjes.
  3. Verwarm de boter in een pan met een dikke bodem en bak de ui en bleekselderij 2 minuten. Was de risotto in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en bak enkele minuten mee. Schenk een flinke scheut van de (gezeefde) asperge-groentebouillon bij de pan en laat de risotto - met de deksel schuin op de pan - de bouillon opnemen. Roer regelmatig. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt circa 25 minuten (zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft, of voeg wat water toe als de risotto te droog is).
  4. Snijd de gekookte asperges in stukken en schep samen met de geraspte kaas door de risotto. Verwarm nog enkele minuten en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de risotto op een mooie schaal, strooi nog een beetje kaas erover en garneer met wat bleekselderij groen.
TIPOok lekker met verse peterselie of amandelschaafsel.

II

Met het mooie weer schieten de asperges de grond uit. Wij zijn dol op asperges en kijken ieder jaar weer uit naar het aspergeseizoen. Asperges worden vaak klassiek gegeten met ham en ei. Maar vandaag doen we het heel anders en verwerken we de asperges samen met bleekselderij door een smeuïge risotto. Onze biologische asperges worden geleverd door Erik Verhoeven in Cromvoirt.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie657 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker5 g
Vet35 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit17 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij
Lactose
Melk