Risotto bianco met hazelnootdukkah bloemkoolroosjes en venkel

Nog geen reviews
761 kcal
250 g groente

Risotto bianco staat voor witte risotto en wordt lekker romig gemaakt door bijvoorbeeld mascarpone of crème fraîche. We voegen heerlijke bloemkoolroosjes en venkel toe voor een fijne voorjaarsmaaltijd. Erbij dukkah: dit is een kruidig mengsel uit het Midden-Oosten dat heel goed past bij deze risotto. Je kunt hiervoor verschillende soorten noten en zaden gebruiken, deze keer gebruik je hazelnoot, sesamzaad en citroen-kerriekruiden.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verwijder de harde onderkant van de venkel (bewaar het loof!) en snijd de venkel in stukjes. Snijd eventuele grote bloemkoolroosjes fijner.
  2. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui, knoflook, bloemkool en venkel 2-3 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt 25-30 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Maak de risotto smeuïg met de crème fraîche. Maak op smaak met zout, peper en eventueel een beetje balsamico-azijn.
  3. Hak de hazelnoten grof (met een hakmolen of groot mes) en meng samen met de sesamzaadjes, citroen-kerriepoeder (naar smaak) en gedroogde oregano voor de dukkah.
  4. Verdeel de risotto over de borden samen met het loof van de venkel. Verdeel als laatste de dukkah erover.
TIP
Je kunt altijd de groente apart roosteren of bakken voor meer bite in je gerecht.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 200 g BloemkoolroosjesHerkomst: Snijderij
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 100 ml Boeren crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 20 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water -20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezin9 maandenGlutenvrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie761 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker10 g
Vet40 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit15 g
Vezels10 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
Sesamzaad
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten