Orzo met een romige saus van artisjokken en oesterzwammen

Orzo met een romige saus van artisjokken en oesterzwammen boerenkool chips en pijnboompitjes

| 766 kcal
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews

4,7
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Specials, Vegetarisch, Lekker snel, Variatie
Melk
Lactose
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Oesterzwammen
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 190 g Artisjokken
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq426 g
water-reduction-scoreWater15,4 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Was de boerenkool grondig, dep droog en snijd of scheur klein. Doe alles in een kom, besprenkel met olie en kruid met zout en peper. Masseer de boerenkool met je handen, spreid uit over de bakplaat en bak in 10-15 minuten knapperig en bros.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in circa 10 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
  3. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Veeg de oesterzwammen schoon en scheur kleiner. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef en snijd eventueel wat kleiner.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en oesterzwammen 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte artisjokken en de crème fraîche toe en laat afgedekt zachtjes pruttelen. Pers de knoflook erboven uit, proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin en breng op smaak met zout en peper. Serveer de orzo met de knapperige boerenkool en een schep van de romige saus. Strooi de pijnboompitjes erover.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de boerenkool ook koken of bakken in een pan.

II

Vandaag op het menu een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt heel erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel, vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen veel in Italië gebruikt, maar ook in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het van oudsher in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met een saus.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie766 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker8 g
Vet39 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit20 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Lactose
Tarwe
Gluten