Bereid de bouillon. Was de parelgerst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af (bewaar wat voor later).
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortelpeterselie en snijd in blokjes.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de blokjes wortelpeterselie erbij en bak 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden (schenk eventueel een beetje bouillon van de parelgerst erbij).
Snijd het kalfslapje in reepjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de kalfsreepjes op een hoog vuur in 2-3 minuten rondom bruin (bak het vlees niet te lang want dan wordt het taai). Kruid met zout en peper en doe in de pan bij de wortelpeterselie.
Serveer de parelgerst met de romige kalfsreepjes en wortelpeterselie.
TIPOok erg lekker met tijm.
II
Deze week vind je wortelpeterselie (of peterseliewortel of knolpeterselie) op het menu. Wij zijn er dol op, want en je kunt deze groente op veel manieren gebruiken; rauw, gekookt, gewokt, geroosterd, in stamppotten ... Peterseliewortel is een peterselie soort met een dikke, eetbare wortel. Het blad van deze wortel kan op dezelfde manier worden gebruikt als peterselie, vandaar de naam. De knol/wortel lijkt qua uiterlijk op een kleine pastinaak. Peterseliewortel is rijk aan vitamine A1, B2 en C. Onze biologische peterseliewortel wordt geleverd door Arenosa in Zeewolde.