Romige kalfsreepjes met koolrabi en parelgerst
Nog geen reviews
642 kcal
250 g groente
Koolrabi is het ‘neefje’ van broccoli en bloemkool. Deze bijzondere groente heeft een pittige smaak en is heel veelzijdig. Je kunt koolrabi rauw eten, koken, smoren of bijvoorbeeld roerbakken. Rauw heeft koolrabi iets weg van radijs, maar de smaak van gekookte koolrabi is wat zoeter. Proef het maar eens. Onze biologische koolrabi wordt geleverd door 'De Watertuin.'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Parelgort Herkomst: Your organic nature
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
- 2 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water of bouillon aan de kook. Was de parelgerst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 gaar. Giet daarna het vocht af (bewaar wat voor later).
- Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de koolrabi en snijd in in kleine blokjes.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de koolrabi erbij en bak 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden (schenk eventueel een beetje kookvocht / bouillon van de parelgerst erbij).
- Snijd het kalfslapje in reepjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de kalfsreepjes in 2-3 minuten rondom bruin (bak het vlees niet te lang want dan wordt het taai). Kruid met zout en peper en doe in de pan bij de romige koolrabi.
- Serveer de parelgerst met de romige kalfsreepjes en groenten.
TIP
Ook erg lekker met champignons. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 98%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq -45%
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Seizoen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie642 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker4 g
Vet28 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit33 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
Rund


