Romige doperwtensoep met kervel en roggebroodcroutons

4,0
Gemiddelde van 15 reviews
753 kcal
250 g groente
Romige doperwtensoep met kervel

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerst zijn. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd heel klein. Laat de doperwten uitlekken. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een soeppan en bak de knoflook, prei en rode peper op een middelhoog vuur in circa 5 minuten zacht. Schenk de bouillon erbij en voeg de doperwten en aardappel toe. Breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  3. Snijd het roggebrood in blokjes. Verwarm boter in een bakpan en bak eerst het roggebrood licht krokant. Breng op smaak met zout en peper en schep uit de pan.
  4. Snijd de kervel kleiner. Voeg de helft toe aan de soep en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep (bewaar wat kervel voor garnering). Voeg eventueel extra water toe als je de soep te stevig vindt. Proef en breng op smaak met zout en limoensap.
  5. Roer de soja cuinsine door de soep. Schep de soep in mooie kommen en garneer met de overgebleven kervel en roggebroodcroutons.
TIP
Serveer de soep zo snel mogelijk, hij verkleurt namelijk snel.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Aardappels, kruimig
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 350 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 3 st Roggebrood volkorenHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Verse kervelHerkomst: Herbio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 100 ml Soja CuisineHerkomst: Lima
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 700 ml Groentebouillon
  • 20 g (Vegan) Roomboter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenVegetarisch9 maandenGezinLekker snelVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie753 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker13 g
Vet40 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit21 g
Vezels20 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin