500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
1 st Chinese koolHerkomst: Peeters
200 ml Kokosmelk
15 g Rozijnen
200 g Rundergehakt
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
1 el Sojasaus
snufje Zout en (chili)peper
2 el Bakolie
2 el Kerriepoeder
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit76 Punten
CO2eq3.619 g
Water98 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in kleine blokjes van 1x1 cm. Kook de aardappels in 10 minuten beetgaar. Giet het water af.
Verhit intussen olie in een wok en bak het gehakt rul. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper. Schep het vlees uit de pan en zet opzij.
Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd in de lengte doormidden en vervolgens in smalle reepjes. Roerbak de kool 5-8 minuten in het bakvet van het vlees. Schep het gehakt terug in de pan en voeg de kokosmelk, rozijnen en sojasaus toe. Schep alles goed door elkaar.
Verhit olie in een andere bakpan en bak de voorgekookte aardappelblokjes in 8-10 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout.
Verdeel de gebakken aardappels over de borden en schep het kool-gehaktmengsel erbij.
TIPHou je van pit? Voeg dan wat sambal toe.
II
Chinese kool is een bladgroente en heeft niet de typische koolsmaak. De smaak is enigszins zoetig en de bite blijft aangenaam knapperig. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. Hij is geschikt voor roerbakken, bakken, koken en is ook rauw erg lekker. Vandaag combineren we Oost en West in dit gerecht.