Pasta met romige champignonsaus en knapperige kikkererwten

3,4
Gemiddelde van 16 reviews
698 kcal
250 g groente
Pasta met romige champignonsaus

De kastanjechampignon wordt ook wel grotchampignon of bruine champignon genoemd. Kastanjechampignons hebben een wat vollere smaak dan de witte champignons en bevatten wat minder vocht. Maak champignons nooit schoon onder stromend water of door ze in water te laten liggen. Ze zuigen namelijk water op, dat kan leiden tot smaakverlies en dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant in 15 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta circa 8 minuten. Halveer intussen de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Voeg de prei halverwege toe aan de pan met pasta en kook mee. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Hak de basilicum grof.
  4. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak al omscheppend 3-5 minuten (bewaar wat voor de garnering). Schenk de haver cuisine erbij en pureer het geheel tot een gladde saus (voeg zo nodig een beetje pasta kookvocht toe). Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de pasta met een schep champignonsaus. Garneer met de overgebleven plakjes champignon en werk af met de kleingesneden verse basilicum en knapperige kikkererwten
TIP
Je kunt ook de kikkererwten samen met de kleingesneden prei roerbakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 170 g Volkoren fusilliHerkomst: Van der Moolen
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 100 ml Haver cuisineHerkomst: lima
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoenLekker snelVariatie9 maandenVeganLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie698 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker8 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit24 g
Vezels19 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten