Romige aubergine-kaas gratin ! Weinig koolhydraten
4,5
558 kcal
350 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een hoofdrol voor de aubergine. Deze groente wordt ook wel ‘eierplant’ genoemd, een naam die is afgeleid van het Engelse woord 'eggplant'. Wilde aubergines hebben namelijk het formaat en de kleur van een kippenei. Tip: bewaar de aubergine op een koele, donkere plek buiten de koelkast.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 350 g Passata Herkomst: La Bio Idea
- 125 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in. Zorg dat de oven goed heet is.
- Was de aubergine, snijd in dunne plakjes en bestrooi met een beetje zout. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in lange linten of in plakjes.
- Verhit olie in een bakpan en bak de aubergine en prei 5 minuten. Schenk de passata erbij, breng aan de kook en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
- Verwarm de crème fraîche met de kaas in een steelpan. Pers de knoflook erboven uit en roer tot je een zachte kaas saus krijgt.
- Schep het auberginemengsel in de ovenschaal. Schenk de romige kaassaus erover en bak de ovenschotel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruine bovenkant.
TIP
De romige kaas saus is ook erg lekker met een snuf nootmuskaat.4,5
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 178%
Vitaliteit + 36%
CO2 eq -45%
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie558 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker13 g
Vet43 g
Verzadigd vet22 g
Eiwit16 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk


