Romig Frans stoofpotje met kipdijbeenfilet oesterzwam, spinazie en krieltjes
4,6
849 kcal
360 g groente
Dit romige stoofpotje is een van onze favorieten. Een heerlijke, makkelijke maaltijd op smaak gebracht met een flinke lepel mosterd voor wat extra pit! Spinazie is een veelzijdige groente, geliefd over de hele wereld. Spinazie bevat veel vitamine C en we weten allemaal wel dat het helpt om ons immuunsysteem sterk te houden.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
- 100 g Oesterzwam Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 400 g Krieltjes Herkomst: Eerste
- 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
- 70 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 100 g Spinazie Herkomst: Udea Snijderij
- 2 el Boter
- 400 ml Bouillon
- 2 el Meel
- 2 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Smelt de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Snijd de kipdijbeenfilet in grove stukken. Scheur de oesterzwammen in repen. Bak de kip en oesterzwammen rondom aan op een middelhoog vuur en breng op smaak met zout en peper.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Was of schil de wortel en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Was de krieltjes en snijd doormidden. Bereid de bouillon.
- Schep de kip en oesterzwammen uit de pan en leg afgedekt op een bord. Smelt de overgebleven boter in de pan en bak de ui, knoflook, wortel, pastinaak en krieltjes 2 minuten. Bestrooi met tijm en meel en bak kort. Schenk al roerend de bouillon erbij en breng aan de kook. Temper daarna het vuur en laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de mosterd en crème fraîche toe en doe de kipdijbeenfilet en oesterzwammen terug in de pan. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Was de spinazie en snijd kleiner. Voeg toe aan de pan en laat het blad een beetje slinken. Proef en breng het stoofpotje verder op smaak met zout en peper.
TIP
Ook heel erg lekker met andere groenten zoals bleekselderij of doperwtjes.4,6
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 186%
Vitaliteit + 45%
CO2 eq -60%
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Seizoen, Specials, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie849 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker20 g
Vet39 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit32 g
Vezels19 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Melk
Lactose
Kip


