Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
RundKorianderPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
5 g Verse tijmHerkomst: Forc
1 st BroccoliHerkomst: lukassen
500 g PastinaakHerkomst: de eerste
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
200 g Runderbraadworst
Zelf toevoegen
3 el Olie (of boter)
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente480 g
Vitaliteit52 Punten
CO2eq1.098 g
Water14,7 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak, snijd in plakjes en kook 5-8 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Verwijder de bladeren van de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli afgedekt 10 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui met de worst 10-15 minuten. Voeg desgewenst een scheutje water toe.
Verwarm olie (of boter) in een bakpan en bak de pastinaak goudbruin. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Schep of schud regelmatig om.
Serveer de braadworst met ernaast de gebakken pastinaak en broccoli.
TIPJe kunt de pastinaak ook in de oven garen (30 minuten op 200 ºC).
II
KOOLHYDRAATBEWUST Broccoli is een veredelde bloemkoolsoort, die in witte, groene en purperen varianten bestaat. Wij kennen hem vooral als groene groente. Zijn naam ontleent hij aan het Italiaans: broccoli is de meervoudsvorm van broccolo dat koolkrop betekent.