Broccoli met pastinaak en braadworst

Broccoli met pastinaak en braadworst ! Weinig koolhydraten

| 567 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,7
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
Rund
Koriander
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 500 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Runderbraadworst

Zelf toevoegen

  • 3 el Olie (of boter)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente480 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.098 g
water-reduction-scoreWater14,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak, snijd in plakjes en kook 5-8 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  2. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook. Verwijder de bladeren van de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli afgedekt 10 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui met de worst 10-15 minuten. Voeg desgewenst een scheutje water toe.
  4. Verwarm olie (of boter) in een bakpan en bak de pastinaak goudbruin. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Schep of schud regelmatig om.
  5. Serveer de braadworst met ernaast de gebakken pastinaak en broccoli.
TIPJe kunt de pastinaak ook in de oven garen (30 minuten op 200 ºC).

II

KOOLHYDRAATBEWUST Broccoli is een veredelde bloemkoolsoort, die in witte, groene en purperen varianten bestaat. Wij kennen hem vooral als groene groente. Zijn naam ontleent hij aan het Italiaans: broccoli is de meervoudsvorm van broccolo dat koolkrop betekent.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie567 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker18 g
Vet33 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit23 g
Vezels19 g
Zout1.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Koriander
Paprika