Broccoli met gekaramelliseerde ui

Broccoli met gekaramelliseerde ui aardappeltjes en braadworst

| 701 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,9
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Eiwitrijk, Seizoen, Glutenvrij
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 200 g Runderbraadworst
  • 2 el TijmHerkomst: Organic Flavour Company
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.099 g
water-reduction-scoreWater15,1 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in plakjes en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat goed uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui op een laag vuur in 10-15 minuten goudbruin, zoet en zacht. Voeg desgewenst een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng een andere pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli (afgedekt) circa 10 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels goudbruin. Schep of schud regelmatig om en bestrooi royaal met tijm, zout en peper.
  5. Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de braadworst 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de braadworst met de gebakken aardappeltjes en broccoli. Schep de gekaramelliseerde ui erover.
TIPJe kunt de aardappels ook in de oven garen (200 ºC, 15-20 minuten). De uien zijn ook lekker met een scheutje balsamicoazijn.

II

Onze uien zijn afkomstig van Piet van Andel en Sjaak Twisk uit Zeewolde. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geeft. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle uien! Piet en Sjaak zijn bio-boeren van de eerste generatie en telen al 20 jaar rode uien.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie701 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund