600 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
200 g Runderbraadworst
2 el TijmHerkomst: Organic Flavour Company
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 st BroccoliHerkomst: Organicox
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit52 Punten
CO2eq1.099 g
Water15,1 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in plakjes en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat goed uitdampen.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui op een laag vuur in 10-15 minuten goudbruin, zoet en zacht. Voeg desgewenst een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Breng een andere pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli (afgedekt) circa 10 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen.
Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels goudbruin. Schep of schud regelmatig om en bestrooi royaal met tijm, zout en peper.
Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de braadworst 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de braadworst met de gebakken aardappeltjes en broccoli. Schep de gekaramelliseerde ui erover.
TIPJe kunt de aardappels ook in de oven garen (200 ºC, 15-20 minuten). De uien zijn ook lekker met een scheutje balsamicoazijn.
II
Onze uien zijn afkomstig van Piet van Andel en Sjaak Twisk uit Zeewolde. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geeft. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle uien! Piet en Sjaak zijn bio-boeren van de eerste generatie en telen al 20 jaar rode uien.