Rollade in tomatensaus met orzo

Rollade in tomatensaus met orzo en regenboogpeen

| 588 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Variatie, Eiwitrijk, Afvallen, Lactosevrij, Lekker snel, Gezin, 9 maanden
Mosterd
Rund
Koriander
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g RegenboogpeenHerkomst: Bioromeo
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 170 g OrzoHerkomst: YON
  • 150 g Voorgegaarde rollade
  • 400 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente230 g

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de regenboogpeen en snijd in dunne plakjes.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de regenboogpeen toe en bak afgedekt in 10 minuten beetgaar op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Snijd de voorgegaarde rollade in reepjes en verwarm mee in de tomatensaus. Laat zachtjes doorwarmen.
  5. Serveer de orzo met de regenboogpeen en de rollade in tomatensaus.
TIPOok lekker met geroosterde pijnboompitjes.

II

Vandaag op het menu een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gebruikt maar in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het vaak in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met groenten of met een saus. Vandaag eten we de orzo met rollade in tomatensaus en regenboogpeen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie588 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker17 g
Vet16 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout1.7 g

Allergenen informatie

Mosterd
Rund
Koriander
Gluten