Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote exemplaren eventueel doormidden. Schil de wortelpeterselie en snijd in plakjes of blokjes.
Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes en wortelpeterselie 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de gehaktballetjes op een middelhoog vuur in 3 minuten rondom bruin.
Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden. Roerbak de ui en champignons met de gehaktballetjes mee.
Doe de voorgekookte spruitjes en wortelpeterselie erbij en bak nog 5 minuten. Schud de pan regelmatig en voeg eventueel een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer alles op een mooie ruime schaal.
TIPLekker met een snuf nootmuskaat.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Wist je dat spruitjes die nachtvorst hebben meegemaakt vaak zoeter zijn van smaak? Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Zoals in dit gerecht, een makkelijk gerecht met heerlijke wortelpeterselie, champignons en spruitjes. On top: gehaktballetjes! Lekker!