Roerbak met paksoi mie-noodles en tofu
Nog geen reviews
593 kcal
300 g groente
In dit gerecht gebruiken we tofu. Tofu komt oorspronkelijk uit China en is een product gemaakt van sojamelk. In China noemt men het ook wel 'doufu'. Het is gemakkelijk te bewerken en kan op veel manieren worden gebruikt. Natuurlijk in Aziatische gerechten maar ook in hartige taarten, desserts en zelfs smoothies! Tofu bevat veel eiwitten en is daardoor een uitstekende vleesvervanger.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 125 g Volkoren mie-noodles Herkomst: Alb-natur
- 200 g Tofu Herkomst: Prolaterre
- 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 0.5 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 15 g Sesamzaadjes Herkomst: Do-it
- 2 ml Sojasaus
- 2 el Bakolie
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook de noodles in 6 minuten gaar. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
- Doe de tofu in een kom en prak grof. Voeg de sojasaus toe en breng op smaak met citroen-kerriepoeder. Schep door elkaar en zet opzij.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het groene deel en het witte deel gescheiden). Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Verhit olie in een wok en roerbak de ui en de witte paksoi stelen. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de champignons, het groene paksoi blad en de tofu toe en bak nog eens 4 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met chilivlokken.
- Verhit een droge bakpan en rooster de sesamzaadjes.
- Serveer de volkoren mie-noodles met de paksoi, champignons en tofu. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes.
TIP
Je kunt de tofu ook goed laten uitlekken, in blokjes snijden en op een middelhoog vuur bakken met sojasaus en specerijen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 138%
Vitaliteit + 60%
CO2 eq -37%
Water -83%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie593 kcal
Koolhydraten45 g
Suiker6 g
Vet29 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad
Gluten


