Rode rijst met koolsla

Rode rijst met koolsla en kipdijbeenfilet

| 808 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Lactosevrij, Eiwitrijk, Specials, Glutenvrij, Variatie, 9 maanden
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Witte kool, gesneden
  • 0.5 st Limoen, sapHerkomst: Fairtrasa
  • 200 g Kipdijbeenfilet
  • 130 g Rode rijst selvaggioHerkomst: Do-it
  • 0.5 st AppelHerkomst: Biofruit
  • 20 g KokosHerkomst: Greenage
  • 300 g Regenboog peenHerkomst: Bioromeo
  • 2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 5 g Verse muntHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • 1 el Sesamolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el (Koolzaad)olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq727 g
water-reduction-scoreWater37 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de rode rijst in een zeef onder kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in circa 25-30 minuten beetgaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Snijd de kipdijbeenfilet klein en meng met sesamolie en de helft van de limoensap. Kruid met zeezout, zwarte peper en kerriepoeder en laat 5 minuten marineren.
  3. Was of schil de wortel en snijd in balkjes (of hele dunne plakjes). Verhit olie in een bakpan en bak de kip op een hoog vuur tot ze licht gebruind is. Voeg vervolgens de wortel toe en bak enkele minuten mee. De wortel mag nog wat krokant zijn.
  4. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Mix de witte kool met appelblokjes, fijngesneden munt, een geut (koolzaad)olie, limoensap, peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  5. Serveer de rijst met de koolsla en de kip-wortel ernaast. Werk af met de kokos chips.
TIPHeb je het graag zoet? Dan kun je eventueel wat rozijntjes toevoegen.

II

Van nature groeit Rosso selvaggio (vrij vertaald: 'wild rood') in kleigrond. De volkoren robijnrode rijst is relatief zeldzaam, want het wordt op beperkte schaal geteeld. Rode rijst is heeft een unieke textuur, is van binnen wit en is fris en licht zoet van smaak. De rijst is licht verteerbaar en rijk aan anti-oxidanten. In Italië heeft deze rijst de kwalificatie 'extra kwaliteit' gekregen, wat slechts is voorbehouden aan de zuiverste rijstsoorten. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie808 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker19 g
Vet42 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit28 g
Vezels11 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Kip