Rode pastasalade met rucola

Rode pastasalade met rucola en mozzarella

| 743 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lekker snel, Gezin, Vegetarisch, Variatie
Paprika
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
  • 200 g Witte penneHerkomst: Stegeman
  • 50 g Rucola
  • 300 g PuntpaprikaHerkomst: Solid
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 75 g Tapenade zontomaatHerkomst: LeQrs

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente280 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq764 g
water-reduction-scoreWater44,2 l

Voorbereiding (15 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en laat goed uit dampen.
  2. Pel en snipper de ui heel fijn. Was de tomaat en paprika en snijd klein. Was de rucola, laat goed uitlekken en snijd kleiner.
  3. Doe de lauwwarme pasta in een kom en schep de tapenade erdoor. Voeg dan de tomaat, paprika, de helft van de rucola en ui toe. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
  4. Scheur of snijd de mozzarella klein. Schep de pastasalade in kommen en garneer met de overgebleven rucola en de mozzarella.
TIPGeen zin in een salade? Je kunt de groenten ook roerbakken en dit gerecht warm serveren.

II

Onze tapenade zontomaat heeft een zachte en smeuïge textuur. Het is een tapenade zoals het hoort, dus puur en zonder toegevoegde smaakstoffen of conserveringsmiddelen, Met zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitjes en extra vierge olijfolie van de eerste persing. Het geeft je het gevoel alsof je in het Italiaanse zonnetje zit!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie743 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker17 g
Vet28 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit25 g
Vezels11 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk