Rode linzen spaghetti met spinazie-avocadoroomsaus

730 kcal
270 g groente

Vandaag op het menu een hele bijzondere spaghetti. Namelijk voor 100% gemaakt van rode linzen. En dat maakt hem niet alleen bijzonder lekker, maar ook volledig glutenvrij! Dat brengt nog eens kleur op je bord. Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.

Rode linzen spaghetti

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 180 g Rode linzen spaghetti Herkomst: Your Organic Nature
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 300 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
  • 0.5 st Citroen, sap Herkomst: Campisi
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de rode linzen spaghetti in circa 12 minuten gaar. Giet het water af (bewaar wat kookvocht) en besprenkel met olijfolie.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui 5 minuten. Doe de spinazie en crème fraîche erbij en laat de spinazie slinken. Pureer de spinazie en voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe voor een gladde saus. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd klein. Besprenkel met citroensap en kruid met tijm, peper en zout.
  5. Verdeel de rode linzen spaghetti met een flinke schep spinazie-roomsaus over de borden. Verdeel de avocado er over en besprenkel eventueel met nog olijfolie extra vierge.
TIP
Je kunt de ui ook apart bakken in plaats van mee pureren door de saus. Houd wat spinazie apart en serveer het als een salade erbij.
3,6
Gemiddelde van 34 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 59%
co2-reduction-score
CO2 eq -71%
water-reduction-score
Water + 45%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijSeizoenLekker snel9 maandenVegetarischEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie730 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker7 g
Vet40 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit32 g
Vezels14 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten