Rode linzen dahl met aubergine en feta ! Weinig koolhydraten

4,4
Gemiddelde van 9 reviews
626 kcal
300 g groente
Rode linzen dahl met aubergine en feta

KOOLHYDRAATBEWUST Volgens de Ayurvedische voedingsleer zijn we niet wat we eten, maar zijn we wat we kunnen verteren. Deze ayurvedische maaltijd is licht verteerbaar en heerlijk romig. Je geeft je spijsvertering rust zodat je alle voedingsstoffen goed kunt opnemen!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon.
  2. Pel de knoflook en ui. Schil en rasp de kurkuma (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Was de aubergine en snijd in kleine stukken. Was de courgette en snijd in blokjes. Verwarm olie (of ghee) in een ruime pan en fruit de knoflook en ui, kurkuma, chilivlokken en komijnpoeder 2 minuten op een laag vuur.
  3. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg samen met de aubergine en courgette toe aan de pan. Bak 3 minuten op een hoog vuur en blus dan af met de bouillon en kokosroom. Laat afgedekt zachtjes 15-20 minuten koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de rode linzen dahl en top af met verse koriander, feta en limoensap.
TIP
Maak dit gerecht een dag eerder, zodat de smaken heerlijk kunnen intrekken!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 tl Verse kurkuma
  • 1 st AubergineHerkomst: Lukassen
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 50 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 0.5 st Limoen, sapHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 250 ml Bouillon
  • 2 el Olie (of ghee)
  • 1 tl Chilivlokken
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -82%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq+ 25%
water-reduction-score
Water+ 554%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie626 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker19 g
Vet39 g
Verzadigd vet21 g
Eiwit21 g
Vezels21 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Heekfilet met waterkerssalsa en pastinaakpuree
554 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Keto Broccolisoep met basilicum-olie en spek
607 kcal
380 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Eierlasagne met ham en spinazie
599 kcal
200 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen,   Ketogeen
Foe Yong Hai in tomatensaus
534 kcal
390 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Keto Thaise crispy koolsalade met tofu en pindadressing
586 kcal
275 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust