500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
150 g PaneerHerkomst: Kleinlangeveldsloo
25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
1 st AppelHerkomst: mantel
300 g Gesneden rode kool
Zelf toevoegen
2 el (Appel)azijn
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente270 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq823 g
Water49,6 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en wortels. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Stamp met wat kookvocht tot een puree.
Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de rode kool 5 minuten op een middelhoog vuur.
Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Voeg de appel en azijn toe aan de rode kool en breng op smaak met zout en peper. Temper het vuur en stoof afgedekt nog 5 minuten totdat de rode kool beetgaar is.
Verhit olie in een bakpan. Snijd de paneer in blokjes of repen en bak krokant bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de rode kool door de aardappel-wortelpuree (maak eventueel smeuïg met een klontje boter). Serveer de gekleurde stamppot met de krokante paneer en strooi de cashewnoten erover.
TIPHet is ook erg lekker om de appel in plakjes te snijden, te bakken en op smaak te brengen met kaneelpoeder. En dan boven op de stamppot te leggen!
II
Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool, appel en wortel. De teelt van rode kool loopt het gehele jaar door. Onze biologische rode kool wordt geleverd door 'De Lepelaar' in het Rijpje. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitamines en een knapperige ‘bite’. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!