Rode kool-wortelstamppot met gebakken paneer
Nog geen reviews
734 kcal
270 g groente
Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool, appel en wortel. De teelt van rode kool loopt het gehele jaar door. Onze biologische rode kool wordt geleverd door 'De Lepelaar' in het Rijpje. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitamines en een knapperige ‘bite’. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: Rudolpho
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 300 g Gesneden rode kool Herkomst: de Lepelaar
- 1 st Appel Herkomst: mantel
- 150 g Paneer Herkomst: Kleinlangeveldsloo
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Bakolie
- 2 el (Appel)azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en wortels. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Stamp met wat kookvocht tot een puree.
- Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak de rode kool 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Voeg de appel en azijn toe aan de rode kool en breng op smaak met zout en peper. Temper het vuur en stoof afgedekt nog 5 minuten totdat de rode kool beetgaar is.
- Verhit olie in een bakpan. Snijd de paneer in blokjes of repen en bak krokant bruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de rode kool door de aardappel-wortelpuree (maak eventueel smeuïg met een klontje boter). Serveer de gekleurde stamppot met de krokante paneer en strooi de cashewnoten erover.
TIP
Het is ook erg lekker om de appel in plakjes te snijden, te bakken en op smaak te brengen met kaneelpoeder. En dan boven op de stamppot te leggen! Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -31%
Groente + 114%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -51%
Water -22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Gezin, Eiwitrijk, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie734 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker24 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit37 g
Vezels16 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Melk


