Rode kool met appel smashed potatoes en een kinowaburger

3,5
Gemiddelde van 10 reviews
677 kcal
300 g groente
Rode kool met appel
arrow down

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij het koken citroensap of azijn aan het water wordt toegevoegd.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 210 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook in 10-15 minuten beetgaar.
  3. Breng een pan met water en een scheutje azijn aan de kook voor de rode kool. Snijd de rode kool in vieren en verwijder de stronk. Snijd vervolgens in flinterdunne repen. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Kook de rode kool met appel (afgedekt) in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  4. Giet intussen de aardappels af en spreid uit over de bakplaat. Prak de aardappels met een vork totdat ze kruimelig zijn. Ris de rozemarijn van de takjes en hak klein. Druppel royaal olie over de aardappels en bestrooi met rozemarijn, zout, peper en paprikapoeder. Rooster nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  5. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de kinowaburgers met de ui goudbruin. Serveer de kinowaburgers met de smashed potatoes en rode kool.
TIP
Het is ook erg lekker de rode kool te koken met laurierblad en kruidnagel.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
  • 0.5 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar
  • 1 st AppelHerkomst: Natyra
  • 0.5 st Verse rozemarijnHerkomst: Herbio
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KinowaburgerHerkomst: La vie est belle
Zelf toevoegen
  • 2 el (Appel)azijn
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 57%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijGezinVariatieSeizoenLactosevrijVegetarisch9 maandenVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie677 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker25 g
Vet23 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit17 g
Vezels20 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Mais
Paprika
Selderij
Sojabonen
Koriander
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten