Rode kool met aardappelpuree en wildstoof

738 kcal
350 g groente

Vandaag een echt winters gerecht met rode kool. Rode kool is er in twee soorten: zomer- en winter rode kool. De zomerkool is lichter van kleur en zachter van structuur en smaak. Hierdoor is deze zeer geschikt om te verwerken in salades. De winterkool is dieppaars van kleur en stugger van structuur. Daarom wordt deze kool ook vaak gebruikt om te stoven. Onze biologische rode kool wordt geleverd door de Lepelaar.

Rode kool met aardappelpuree

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 1 st Rode kool Herkomst: de Lepelaar
  • 1 st Appel Herkomst: Santana
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 150 g Wildstoof Herkomst: hollands wild
Zelf toevoegen
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • 1 el Bakolie
  • 200 ml Melk (of kookvocht)
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en laat de aardappels op de kleinste pit in 2 minuten nog even droogkoken.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snijd de kool doormidden en in flinterdunne reepjes. Was de appel en rasp grof. Kook de rode kool afgedekt in 15-20 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten de appelrasp mee en breng op smaak met kaneelpoeder. Giet daarna het water af.
  3. Veeg de champignons schoon en snijd klein. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de champignons bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wildstoof erbij, schep door elkaar en verwarm op een laag vuur. De wildstoof is al gaar en hoeft dus niet te koken.
  4. Verwarm de melk en boter in een steelpannetje, schenk bij de aardappels en stamp met een pureestamper (of pureeknijper) tot een zachte puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de aardappelpuree met rode kool en de wildstoof met champignons.
TIP
Je kunt ook een mooie appelplak afsnijden en die in een beetje boter bakken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -1%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkVariatieSeizoenGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie738 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker20 g
Vet37 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit32 g
Vezels16 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Rund
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten