Rode kool met aardappelpuree

Rode kool met aardappelpuree en wildstoof

| 738 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Eiwitrijk, Variatie, Seizoen, Gezin, 9 maanden
Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Rund
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 1 st AppelHerkomst: Biofruit
  • 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar
  • 150 g Wildstoof

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Boter
  • 2 el Kaneelpoeder
  • 200 ml Melk (of kookvocht)

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.334 g
water-reduction-scoreWater73 l

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en laat de aardappels op de kleinste pit in 2 minuten nog even droogkoken.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snijd de kool doormidden en in flinterdunne reepjes. Was de appel en rasp grof. Kook de rode kool afgedekt in 15-20 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten de appelrasp mee en breng op smaak met kaneelpoeder. Giet daarna het water af.
  3. Veeg de champignons schoon en snijd klein. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de champignons bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wildstoof erbij, schep door elkaar en verwarm op een laag vuur. De wildstoof is al gaar en hoeft dus niet te koken.
  4. Verwarm de melk en boter in een steelpannetje, schenk bij de aardappels en stamp met een pureestamper (of pureeknijper) tot een zachte puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de aardappelpuree met rode kool en de wildstoof met champignons.
TIPJe kunt ook een mooie appelplak afsnijden en die in een beetje boter bakken.

II

Vandaag een echt winters gerecht met rode kool. Rode kool is er in twee soorten: zomer- en winter rode kool. De zomerkool is lichter van kleur en zachter van structuur en smaak. Hierdoor is deze zeer geschikt om te verwerken in salades. De winterkool is dieppaars van kleur en stugger van structuur. Daarom wordt deze kool ook vaak gebruikt om te stoven. Onze biologische rode kool wordt geleverd door de Lepelaar.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie738 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker20 g
Vet37 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit32 g
Vezels16 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Lactose
Ei
Rund
Melk