Rode koolstamppot met pancetta en een salade met appel en walnoot

4,1
Gemiddelde van 10 reviews
694 kcal
280 g groente
Rode koolstamppot met pancetta

Vandaag een heerlijke winterse stamppot met rode kool. Wij zien rode kool als een echte wintergroente, maar wist je dat deze kool het hele jaar door verkrijgbaar is? In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was of schil de aardappels en snijd klein. Snijd of schaaf de kool heel fijn.
  2. Verhit olie in een ruime braadpan en bak de ui en gesneden rode kool enkele minuten zonder te kleuren. Voeg de aardappels toe en schenk het water erbij tot alles ongeveer 2/3 onder water staat. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en kook afgedekt 20-25 minuten .
  3. Snijd of scheur intussen de pancetta in reepjes. Verhit een droge bakpan en bak het spek in 5 minuten lichtbruin en knapperig.
  4. Was de veldsla en laat goed uitlekken. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Hak de walnoten grof. Doe de veldsla, walnoten en appel in een kom en breng op smaak met (koolzaad)olie, azijn, zout en peper.
  5. Giet het water van de aardappels en rode kool af en stamp met een beetje kookvocht (of melk en boter) tot een stamppot. Hak de bieslook grof en schep erdoor. Serveer de rode kool stamppot met de krokante pancetta erop en de frisse salade ernaast.
TIP
Je kunt de appel ook in schijven snijden, in een beetje boter bakken en op de stamppot leggen. Heerlijk met een snuf kaneel.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
  • 0.5 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar
  • 70 g Pancetta Herkomst: Fumagalli
  • 100 g VeldslaHerkomst: Biogarden
  • 0.5 st AppelHerkomst: biofruit
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 5 g Verse bieslookHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el (Koolzaad)olie
  • 1 tl Nootmuskaat
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSpecialsSeizoenGlutenvrijLactosevrijGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie694 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker17 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Varken
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aziatische dashi soep met pinda-rijst
670 kcal
310 g groente
Variatie,   Glutenvrij,   9 maanden,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Gezin,   Vegan
Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Bulgur met gegrilde groenten
776 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Variatie,   Vegan
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Gevulde minestrone soep
732 kcal
250 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden
Flammkuchen met waterkerspesto
677 kcal
310 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel
Special +€ 2,20 p.p.
Biefstuk met wintergroenten
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Specials,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Variatie