Makkelijke rode curry met broccoli rijst en krupuk
4,2
775 kcal
320 g groente

Lekker en makkelijk voor de doordeweekse dag. Een alleskunner, een liefhebber voor het hele gezin. De rode curry pasta is heel licht pittig en heeft lekker veel saus. De krupuk en de pinda's maken het af!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en dek af totdat de rest klaar is.
- Snijd intussen de broccoli in roosjes en de stronk in stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie in een brede bakpan en bak eerst de broccoli 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg de paprika toe en de rode currypasta. Schep 30 seconden om. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de rijst met een flinke schep curry en strooi de pinda's en krupuk erover.
TIP
Je kunt de paprika ook rauw eten voor eventuele kleine kieskeurige eters aan tafel. Ook leuk: bouw hamburgertjes met de krupuk. De krupuk zijn dan de "broodjes". Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
- 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
- 300 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 25 g Thaise rode curry pastaHerkomst: On off spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
- 30 g Vegan groentekroepoekHerkomst: Yakso
- 1 el Olie
- 150 ml Bouillon
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -10%
Groente+ 154%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -42%
Water+ 54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Gezin, Vegetarisch, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Lekker snel, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie775 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker10 g
Vet39 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Pinda's