Rode bieten stamppot met appel salie en kikkererwten

829 kcal
300 g groente

Al eens bieten in een stamppot geprobeerd? Ze geven de stamppot een licht-zoete smaak en een prachtige kleur. Rode bieten zijn niet alleen erg lekker, ze bevatten een aantal goede voedingstoffen die ons lichaam helpt gezond te blijven. De mooie rode kleur dankt de rode biet aan twee van nature aanwezige stofjes: betanine en vulgaxantine. Onze biodynamische rode bieten zijn vooraf gekookt en in eigen sap vacuum getrokken. Er wordt verder niets aan toegevoegd. Wist je dat ze ook wel ”krootjes” worden genoemd?

Rode bieten stamppot met appel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
  • 500 g Gekookte bieten Herkomst: Puur NL
  • 300 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Appel
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd klein. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Snijd de gekookte rode bieten in stukken en voeg halverwege toe aan de pan. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
  2. Spoel intussen de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten 2 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Zet het vuur laag en bak de kikkererwten in 15 minuten krokant. Schud de pan regelmatig.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui lichtbruin. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Bak de appel met de ui mee.
  4. Stamp de aardappels met de bieten tot een mooie roze stamppot. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om een smeuïge stamppot te maken. Snijd de peterselie klein en schep door de stamppot (bewaar wat voor garnering). Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Hak de hazelnoten grof. Verhit olie in een bakpan en bak de salieblaadjes knapperig en krokant. Serveer de stamppot met de kikkererwten croutons, appel, krokante salie en hazelnoten.
TIP
Heb je bietjes over? Maak eens een heerlijke rode bieten smoothie met bijvoorbeeld banaan. Of de combinatie met appel en gember is ook verrukkelijk!
4,2
Gemiddelde van 26 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVegetarischSeizoenVeganGezinGlutenvrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie829 kcal
Koolhydraten100 g
Suiker26 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels22 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten