Roasted red pepper pasta

Roasted red pepper pasta met basilicum en pittige tuinkers

| 622 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen
Gluten
Lactose
Paprika
Melk
Tarwe
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Forc
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 bakje TuinkersHerkomst: Discover fresh
  • 60 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 25 g Cashewnoten
  • 200 g Witte penneHerkomst: Stegeman
  • 2 st Rode paprikaHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente290 g
vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.020 g
water-reduction-scoreWater47,5 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een grillpan (of een normale bakpan) en grill de paprika's en ui op een hoog vuur tot ze een beetje blakeren. Keer regelmatig. Verwijder eventueel zwarte velletjes met een mes.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar, bewaar een kopje kookvocht en giet het water af.
  3. Pel de knoflook. Doe de knoflook samen met de gegrilde paprika, ui, de helft van de basilicum, crème fraîche en cashewnoten in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot een glad geheel. Voeg eventueel wat pasta kookvocht toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de saus door de pasta en garneer met de overgebleven basilicum en tuinkers.
TIPJe kunt ook een deel van de gegrilde paprika klein snijden en door de pasta scheppen. Hou je van pit? Voeg dan chilivlokken toe aan de saus.

II

Deze pasta met een heerlijke, creamy saus van gegrilde paprika is eens wat anders dan je standaard tomatensaus. Daarnaast is dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? Paprika's behoren tot de vruchtgroente, net als tomaten, komkommers en aubergines.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie622 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker15 g
Vet18 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Lactose
Paprika
Melk
Tarwe
Noten