Risotto van pompoen met schartong, ham en sinaasappel

600 kcal
0 g groente

Volgens Frank gaat met groenten en fruit een waaier van mogelijkheden open. Vandaag een heerlijke risotto van pompoen met onder andere sinaasappel en spruitjes. Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en ze bevatten veel vitamine C. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook bakken, wokken, stoven of stomen. De risotto vullen we vandaag heerlijk aan met vis en rauwe ham.

Risotto van pompoen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 150 g Spruitjes Herkomst: bruinsma
  • 0.5 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
  • 45 g Rauwe ham Herkomst: st hendrick
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • 10 g Roomboter
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de pompoenblokjes heel fijn. Bak de ui en knoflook aan in de olie zonder aan te kleuren. Voeg hier de pompoen aan toe. Roer goed tijdens het zacht aanstoven. Kruid met wat peper en zeezout. Bevochtig met wat water. Roer zachtjes en wanneer het vocht opgenomen is, voeg nog een klein beetje water toe. De pompoen is gaar na ongeveer 6 à 10 minuten. Neem vervolgens van het vuur en roer de boter erdoorheen en houd zachtjes warm met een deksel.
  3. Kruid de schartong met peper en zout. Stoom de schartong gaar. Indien geen stoomoven: zet een kommetje water op de bodem van de oven. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, vet in met wat olie en leg de gekruide schartong hierop. Stoom de schartong gaar in 12-15 minuten.
  4. Maak intussen de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd in zeer fijne plakjes, zoals een carpaccio, dit kan ook met een schaaf. Verwarm olie in een koekenpan en roerbak de spruitjes.
  5. Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes in 3 stukjes. Snijd vervolgens de ham klein. Hak de hazelnoten fijn.
  6. Leg de pompoenrisotto op de borden met erop telkens een portie schartong. Werk af met de spruitjes, stukjes sinaasappel, ham en hazelnoten.
TIP
Frank's tip: ook lekker met wat Parmezaanse kaas.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 30%
co2-reduction-score
CO2 eq -74%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinKoolhydraatbewustVariatieKetogeenAfvallenLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie600 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker11 g
Vet38 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Varken
Lactose
Melk
Vis
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten