Risotto van aardappel en aardpeer

Risotto van aardappel en aardpeer met beukenzwammen en seitan steak

| 498 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Vegan, Lactosevrij
Tarwe
Gluten
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc
  • 400 g AardpeerHerkomst: Arenosa
  • 600 g Seitan protein steakHerkomst: Bertyn
  • 200 g Beukenzwammen
  • 60 g Veldsla
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen

Zelf toevoegen

  • 3 el Kerriepoeder
  • snufje Zout en peper
  • 200 ml Water
  • 4 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente162 g
vita-scoreVitaliteit77 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.041 g
water-reduction-scoreWater43,2 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de friteuse op 140 °C. Neem ongeveer 1/5 van de hoeveelheid aardperen en was onder koud water. Dep droog en snijd deze met een mandoline of scherp mes tot flinterdunne schijfjes. Frituur de aardpeer schijfjes tot krokante chips. Doe niet alles tegelijk in de friteuse maar in delen. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
  2. Schil de aardappels en overige aardpeer en snijd in brunoise, hele fijne blokjes. Verwarm de olie in een bakpan op een middelhoog vuur en bak de aardappels en aardpeer kort aan. Schenk de helft van het water erbij en bak in circa 20 minuten gaar. Voeg halverwege de rest van het water toe en breng op smaak met kerriepoeder en een snufje peper en zout.
  3. Verwarm olie in een bakpan en bak de seitan krokant gaar in circa 10 minuten. Ris de tijm van de takjes en snijd klein. Breng de seitan steaks tijdens het bakken op smaak met tijm, zout en peper. Haal de seitan steaks uit de pan en houdt warm op een bord. Blus de pan met het vocht uit het zakje en laat dit inkoken. Schenk later het sausje over de seitan steaks.
  4. Verwarm olie in kleine bakpan en roerbak de beukenzwammen met een snuf peper en zout.
  5. Verdeel de veldsla en de risotto over de borden. Leg de gebakken beukenzwammen en seitan steaks erop en gebruik ook het sausje van de seitan steaks. Werk af met wat extra druppels olijfolie extra vierge en de aardpeerchips.
TIPHeb je geen friteuse? Dan kun je de aardpeerchips ook bereiden in een pan met royaal olie (op circa 140 ºC).

II

De tarwe-seitan steak van Bertyn is een heerlijke gezonde vleesvervanger. De steak is gemaakt van tarwe op smaak gebracht met een milde sojasaus en is een goede bron van vezels en volwaardige eiwitten. Bij een feestelijk gerecht horen mooie, bijzondere paddenstoelen. Vanwege de nootachtige smaak hebben wij gekozen voor beukenzwammen. Wist je dat de beukenzwam (Shimeji) eigenlijk een verzamelnaam is voor wel 20 soorten paddenstoelen?! Onze biologische beukenzwammen worden geleverd door 't paddenstoelenrijk in Rossum.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie498 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker2 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit39 g
Vezels8 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Sojabonen