Risotto met worteljus gebakken kipdijbeenfilet met krokante salie
4,2
754 kcal
250 g groente
Voor onze biodynamische wortelsap worden de wortels direct na de oogst versgeperst en gebotteld, het sap komt niet uit concentraat en wordt even verhit om de houdbaarheid te verlengen. Smaakvolle, volwaardige en vitale sappen van dichtbij de natuur. Gemaakt van de zaadvaste en intens rode Rodelika wortel. Deze wortels zijn zoet en aromatisch van smaak.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
- 200 ml Wortelsap Herkomst: Luna e Terra
- 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
- 200 g Doperwten Herkomst: Your Organic Nature
- 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
- 0.5 st Limoen, sap Herkomst: Fair trasa
- 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
- 300 ml Groentebouillon
- 2 el Olie
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was of schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een bakpan met dikke bodem en fruit de ui en wortel 2 minuten. Voeg de risotto rijst toe en bak 1 minuut mee. Schenk de helft van de bouillon en de wortelsap erbij en breng op smaak met de helft van de ras el hanout, zout en peper. Roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
- Laat de doperwten uitlekken en verwarm enkele minuten met de risotto mee. Voeg aan het eind een klontje boter toe.
- Snijd de kipdijbeenfilet in de lengte doormidden (in escalope) en kruid met ras el hanout, zout, peper en limoensap. Verhit olie (of boter) in een pan en bak de kipfilets bruin en gaar. Schep de kipfilet uit de pan en leg afgedekt opzij. Bak de overgebleven salie in het bakvet van de kip krokant.
- Serveer de risotto met de kipdijbeenfilet en garneer met de salie.
TIP
De risotto is ook erg lekker met een scheutje witte wijn.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 98%
Vitaliteit + 52%
CO2 eq -65%
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Glutenvrij, Gezin, Seizoen, Eiwitrijk, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie754 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker22 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit35 g
Vezels13 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Kip
Peulvruchten


