Risotto met spinaziesaus en zalm en geroosterde amandelen

734 kcal
250 g groente

In de recepten van onze Belgische chef Frank Fol, wordt er creatief gebruik gemaakt van groenten (groentjes). Zo maken we van de spinazie een heerlijke saus en combineren we de risotto met hele fijne wortelblokjes. Onze biologische spinazie wordt geleverd door Bio Brothers in het Limburgse plaatsje America. Hun motto is: 'Zonder sterke, gezonde bodem geen smaakvolle, gezonde groenten'. Vanuit die overtuiging investeren ze heel bewust in de natuur en duurzame grond. De gewassen laten ze altijd in hun eigen tempo groeien.

Risotto met spinaziesaus en zalm

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 130 g Risotto Herkomst: IDorganics
  • 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 200 g Zalm Herkomst: Fish and more
  • 0.5 bakje Taugé
  • 25 g Amandelschaafsel Herkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 350 ml Bouillon
  • 15 g Boter
  • 3 el Kwark/yoghurt
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in hele fijne blokjes (brunoise). Bereid de bouillon.
  2. Verwarm boter in een pan en fruit de ui. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak samen met de wortelblokjes 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt circa 25 minuten. Zet het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto droog is.
  3. Was de spinazie en verwarm met het aanhangende vocht afgedekt in een pan tot de spinazie is geslonken. Laat de spinazie goed uitlekken, doe bij de yoghurt/kwark en mix met een staafmixer tot een gladde saus. Kruid met peper en zeezout.
  4. Snijd de zalm in plakjes van 2 cm dik en kruid met peper van de molen en zeezout. Plaats 2-3 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Blancheer de taugé met kokendheet water en spoel direct af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Snijd de taugé doormidden en schep door de risotto.
  6. Rooster het amandelschaafsel in een droge bakpan goudbruin. Bestrijk het midden van het bord met de spinaziesaus, leg de risotto erop en verdeel de plakjes zalm erover. Garneer met het amandelschaafsel.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de zalm kort opbakken in een bakpan.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrijVariatieSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie734 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker10 g
Vet36 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit35 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Vis
Melk
Lactose
Peulvruchten
Noten

Vergelijkbare recepten