Risotto met korenbloem blauwe kaas crispy aubergine, walnoten en purple kers

Nog geen reviews
728 kcal
300 g groente

De blauwe kaas die we in dit recept gebruiken heet Korenbloem blauw. De Deense kaasmeesters van Thise Mejeri zijn er meer dan in geslaagd om een hele toegankelijke blauwader kaas te maken. Er wordt extra room toegevoegd in de kaas waardoor hij lekker zacht is en heerlijk smelt.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de aubergine en snijd in plakjes of blokjes. Was de spinazie en snijd eventueel wat kleiner. Bereid de bouillon.
  2. Doe de aubergine plakjes/blokjes in een kom, bestrooi met bloem en breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de aubergine in 5-8 minuten krokant. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
  3. Verhit olie in de pan van de aubergine en bak de ui, knoflook en risotto 2 minuten. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  4. Rasp de citroenschil en knijp het sap uit boven de risotto. Voeg de laatste minuut de spinazie toe en laat slinken. Doe de helft van de blauwe kaas bij de pan en roer goed door.
  5. Serveer de risotto met crispy aubergine, grof gehakte walnoten, de overgebleven blauwe kaas en de purple kers. Lekker met nog een beetje citroensap.
TIP
Het is ook lekker om de walnoten te roosteren in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st AubergineHerkomst: Toledano
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biogarden
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Biosikelia
  • 75 g Korenbloem blauwHerkomst: Cheesepack
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 bakje Purple kersHerkomst: koppert cress
Zelf toevoegen
  • 500 ml Groentebouillon
  • 10 g Bloem
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 41%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVariatieGlutenvrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie728 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker8 g
Vet38 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten