Limoen-risotto met koolvis en een salade met coeur de boeuf en mozzarella
4,1
660 kcal
240 g groente
Een gerecht om in de zon te eten. Of het gevoel van de zon te krijgen! Een heerlijke salade met mega-sappige tomaten met mozzarella. Het is niet erg als de tomaten nog een beetje groen zien, want ze rijpen van binnen naar buiten. Tip: haal de tomaten uit de zak en laat verder rijpen op de fruitschaal. Koolvis is verwant aan kabeljauw, maar heeft bruiner vlees.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
- 300 g Coeur de boeuf tomaat Herkomst: van Brakel
- 75 g Mozzarella Herkomst: Zuger
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 200 g Koolvisfilet Herkomst: Fish and more
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 500 ml Groentebouillon
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 2 tl Gedroogde groene kruiden
- 1 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een bakpan (met een dikke bodem) en fruit de ui 2 minuten. Bak de risotto 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe aan de risotto totdat deze net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
- Snijd intussen de tomaat en mozzarella in (halve) plakken. Was de rucola en laat goed uitlekken. Leg alles op een bordje en besprenkel met olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper.
- Dep de witvis droog met keukenpapier. Verwarm olie in een bakpan en bak de vis op een hoog vuur lichtbruin. Rasp de limoen erboven en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de risotto verder op smaak met limoensap, gedroogde groene kruiden, peper en zout. Serveer de limoen-risotto met de vis erop en de salade ernaast.
TIP
Je kunt uiteraard de tomaat, rucola en mozzarella ook door de risotto mengen. 4,1
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 90%
Vitaliteit + 63%
CO2 eq -50%
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Glutenvrij, Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie660 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker10 g
Vet25 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit33 g
Vezels7 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Vis
Lactose
Melk


