Smeuïge risotto met spinazie, ham en kaas

Smeuïge risotto met spinazie, ham en kaas en een tomatensalade

| 669 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Eiwitrijk, Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, Variatie, 9 maanden
Melk
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Hamblokjes
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 75 g Geraspte kaas
  • 300 g Spinazie, losseHerkomst: Oegema
  • 0.5 st Citroen, rasp en sapHerkomst: Campisi
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Tomaat cherrymixHerkomst: Albabio

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 500 ml Groentebouillon

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit52 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.276 g
water-reduction-scoreWater36,1 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een brede braadpan en bak de ui en risotto 2 minuten. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  2. Was en halveer de tomaatjes, kruid met zout en peper en besprenkel met olijfolie extra vierge en balsamicoazijn.
  3. Rasp de citroenschil boven de risotto en knijp het sap uit boven de tomaatjes. Was de spinazie, snijd eventueel kleiner en voeg samen met de geraspte kaas de laatste 5 minuten toe aan de pan.
  4. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de hamblokjes krokant op een hoog vuur. Kruid met zout en peper.
  5. Strooi de hamblokjes over de risotto en serveer de tomatensalade erbij.
TIPJe kunt deze risotto ook heel goed van tevoren klaarmaken. Strooi dan op het laatst de kaas erover en gratineer in de oven voor een krokant laagje.

II

Vandaag een verrukkelijke risotto met spinazie, ham en kaas. Een echte allemansvriend! Heerlijk zacht en smeuïg met het zoutige van de ham en de kaas. De tomatensalade serveer je apart, maar kun je natuurlijk ook prima door de risotto verwerken. Doe wat jij lekker vindt!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie669 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker6 g
Vet30 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Varken