1 st KippenbouillontabletHerkomst: Natur Compagnie
0.5 st RadicchioHerkomst: oegema
Zelf toevoegen
2 el Olie
100 ml Droge witte wijn
500 ml Water
1 el Balsamicoazijn
0.5 el Kaneelpoeder
1 el Suiker
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.248 g
Water13,4 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Bereid de bouillon en breng tegen de kook aan.
Verhit olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook zachtjes aan zonder deze te verkleuren. Voeg de risotto toe en blus af met witte wijn. Schenk terwijl je rustig blijft roeren de bouillon erbij en kook de risotto in 15-20 minuten juist gaar.
Snijd intussen de radicchio in vieren, de witlof in de lengte doormidden en de courgette in dikke plakken. Meng olijfolie met balsamicoazijn en suiker en hussel in een grote kom deze marinade door de groenten. Gril vervolgens de groenten om en om op een hete gril, een grilpan of onder de gril in de oven. Verdeel de groenten op een mooi bord en bestrooi met wat grof zeezout.
Schep de mascarpone rustig door de risotto. Zet het vuur uit en laat de risotto enkele minuten afgedekt nagaren zodat de mascarpone goed kan smelten.
Schep de risotto op een groot plat bord en bestrooi met een snuf kaneelpoeder. Heerlijk met de verdura misto ernaast.
TIPHet is ook erg lekker om wat oude kaas of Parmezaanse kaas over de risotto te raspen.
II
24Kitchen en Ekomenu vieren feest! Kook ook mee met de speciale jubileum uitzendingen van 24Kitchen in De Grootste Kookclub van Nederland. Kook samen met de chef en heel veel andere fans van 24Kitchen en verras je dierbaren met een heerlijke risotto. Lekker gekookt? Deel je foto via instagram, tag @Ekomenu en gebruik de #ikkookmee