Lactosevrij, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Gezin, Eiwitrijk, Seizoen
KorianderKip
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
300 g KliswortelHerkomst: Arenosa
300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
2 st UiHerkomst: TVA Organics
200 g Kipshoarma
5 g Verse korianderHerkomst: Forc
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
2 el Kerriepoeder
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente330 g
Vitaliteit93 Punten
CO2eq737 g
Water113,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet af en zet afgedekt opzij.
Breng intussen een pan water en zout aan de kook voor de kliswortel en aardpeer. Schil de kliswortel (onder stromend water) en snijd in dunne plakjes. Was of schil de aardpeer en snijd klein. Kook de kliswortel en aardpeer 10-15 minuten. Voeg een scheutje azijn (of citroensap) toe tegen het verkleuren. Giet het water af en zet opzij.
Pel en snipper de ui. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de kipshoarma toe en bak in 5 minuten bruin en gaar. Voeg een klein scheutje water toe en breng op smaak met koriander, kerriepoeder, zout en peper.
Doe de kliswortel en aardpeer bij de shoarma en stoof afgedekt nog 5-10 minuten op een laag vuur.
Serveer de kip-groentestoof met de volkoren basmatirijst en garneer met wat koriander.
TIPOok erg lekker met een beetje sambal.
II
Kliswortel werd in de Middeleeuwen in heel Europa geplant. De klis heeft een penwortel, verwant aan de artisjok, de aardpeer en de schorseneer. De kliswortel is vooral populair in Japan en Korea. Daar wordt hij gebruikt in slaatjes of in sushi. In de natuur is de plant een opvallende verschijning. Het lijkt op een distel maar de klis prikt niet. De vruchtjes wel, die blijven aan dieren en de kleren van mensen hangen.