Rijst omelet met ketjapmayonaise en een paprika-komkommersalade
4,4
681 kcal
300 g groente
Dit recept is eigenlijk perfect voor een restje rijst, maar omdat het zo lekker en easy is maken we er een compleet gerecht van. De gekookte rijst wordt meegebakken in de omelet. Erbij een heerlijke salade met komkommer, paprika, bosui en purple cress. Heel lekker met ketjapmayonaise, maar die kun je in principe ook weglaten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 250 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 0.5 bakje Purple kers Herkomst: koppert cress
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 1 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 2 el Olie
- 1 el Ketjap
- 0.5 el Mayonaise
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 12-15 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
- Was intussen de komkommer en snijd in halve maantjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Knip de purple cress van de bodem. Hussel de ingrediënten door elkaar (bewaar wat purple cress voor later). Knijp de limoen erboven uit, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de bosui kort op een hoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij.
- Pel de sjalot in snijd in ringen. Verhit olie in dezelfde bakpan en fruit de sjalot op een middelhoog vuur. Kluts de eieren in een bakje, schep de rijst en erdoor en schenk in de pan bij de sjalot. Bak de rijstomelet afgedekt aan beide kanten lichtbruin en gaar.
- Meng de ketjap met de mayonaise en verdeel in 'slierten' over de rijst omelet. Strooi de bosui en pruple cress erover en serveer de salade ernaast.
TIP
De groenten kun je ook even kort roerbakken voor een warme salade. 4,4
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 138%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -53%
Water -20%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Seizoen, Variatie, Glutenvrij, Lekker snel, Gezin, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie681 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker12 g
Vet29 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit23 g
Vezels7 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Ei
Paprika


