Rijst met prei

Rijst met prei en chipolataworstjes

| 692 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Eiwitrijk, 9 maanden, Gezin, Seizoen, Glutenvrij, Lekker snel, Variatie, Lactosevrij
Varken
Koriander
Paprika
Lam

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g Kalfschipolata
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters

Zelf toevoegen

  • 1 el Paprikapoeder
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente280 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.074 g
water-reduction-scoreWater216,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en was in een zeef onder de kraan. Laat goed uitlekken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui een knoflook op een middelhoog vuur. Doe de paprika en prei erbij en bak in 5 minuten beetgaar zijn. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Verhit olie in een andere bakpan en bak de chipolataworstjes aan alle kanten bruin en gaar in ongeveer 5 minuten.
  5. Schep de rijst bij de groenten en roerbak enkele minuten. Serveer de rijst-roerbak met de kalfschipolata worstjes. Garneer met de verse peterselie.
TIPWil je meer pit toevoegen aan het gerecht? Voeg dan wat sambal toe aan de gebakken groenten.

II

Prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten. Weetje: wil je weten of je prei al gaar is? Proef dan altijd een groen stukje. Het witte deel van de prei is altijd eerder gaar dan het groene deel.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie692 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker10 g
Vet32 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit29 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken
Koriander
Paprika
Lam