Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en was in een zeef onder de kraan. Laat goed uitlekken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui een knoflook op een middelhoog vuur. Doe de paprika en prei erbij en bak in 5 minuten beetgaar zijn. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Verhit olie in een andere bakpan en bak de chipolataworstjes aan alle kanten bruin en gaar in ongeveer 5 minuten.
Schep de rijst bij de groenten en roerbak enkele minuten. Serveer de rijst-roerbak met de kalfschipolata worstjes. Garneer met de verse peterselie.
TIPWil je meer pit toevoegen aan het gerecht? Voeg dan wat sambal toe aan de gebakken groenten.
II
Prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten. Weetje: wil je weten of je prei al gaar is? Proef dan altijd een groen stukje. Het witte deel van de prei is altijd eerder gaar dan het groene deel.