Rijst met prei en chipolataworstjes

692 kcal
280 g groente

Prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten. Weetje: wil je weten of je prei al gaar is? Proef dan altijd een groen stukje. Het witte deel van de prei is altijd eerder gaar dan het groene deel.

Rijst met prei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 200 g Kalfschipolata Herkomst: ecofields
  • 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en was in een zeef onder de kraan. Laat goed uitlekken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui een knoflook op een middelhoog vuur. Doe de paprika en prei erbij en bak in 5 minuten beetgaar zijn. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Verhit olie in een andere bakpan en bak de chipolataworstjes aan alle kanten bruin en gaar in ongeveer 5 minuten.
  5. Schep de rijst bij de groenten en roerbak enkele minuten. Serveer de rijst-roerbak met de kalfschipolata worstjes. Garneer met de verse peterselie.
TIP
Wil je meer pit toevoegen aan het gerecht? Voeg dan wat sambal toe aan de gebakken groenten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 5%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 43%
co2-reduction-score
CO2 eq + 82%
water-reduction-score
Water + 239%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk9 maandenGezinSeizoenGlutenvrijLekker snelVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie692 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker10 g
Vet32 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit29 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Varken
Koriander
Paprika
Lam
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten