Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Koolhydraatbewust, Afvallen
MelkPeulvruchten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
400 g Cherrytomaten in sausHerkomst: La Bio Idea
1 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
250 g WortelHerkomst: Greenorganics
250 g PalmkoolHerkomst: Oegema
200 g Witte bonen
70 g Tomatenpuree
50 g Geraspte oude kaas
Zelf toevoegen
300 ml Bouillon
2 el Italiaanse kruiden
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente270 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq870 g
Water24,7 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd klein. Bereid de bouillon.
Verwarm olie en tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortel een aantal minuten op een laag vuur. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.
Was intussen de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de palmkool toe aan de soep en kook mee.
Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10-15 minuten afgedekt heel zachtjes koken totdat de groente beetgaar is.
Serveer de soep in mooie kommen en strooi de geraspte oude kaas erover.
TIPDe harde nerven van de palmkool kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een bakpan en aan de soep toevoegen.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Ribollita is een klassieke Toscaanse maaltijdsoep gemaakt met bonen en groenten. In een traditionele ribollita zit vaak brood, maar dit is een koolhydraatbewuste variant zonder brood. Erbij op het menu een familielid van de boerenkool. Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd. De naam ‘palmkool’ is te danken aan het uiterlijk: de kool heeft lange smalle bladeren, net als een palmboom. Deze vergeten groente wordt nu langzamerhand weer populair, en terecht!