400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
50 g Charly's KarmasanHerkomst: Charley's all is fair
0.5 st AubergineHerkomst: Frank de koning
2 st TomaatHerkomst: Lukassen
Zelf toevoegen
2 el Olie
2 el Paprikapoeder
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente400 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq793 g
Water71,1 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in dunne plakken en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even afkoelen.
Was de courgette, aubergine en tomaat. Pel de ui. Snijd alles in hele dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aubergine- en courgetteplakjes op een middelhoog vuur zacht en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Laat vervolgens een beetje afkoelen.
Doe de witte bonen in tomatensaus in een kom en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
Leg de groenteplakjes (aubergine, courgette en tomaat), plakjes aardappel en de ui dakpansgewijs in een ovenschaal en verdeel de bonen in tomatensaus in het midden. Besprenkel met olijfolie en plaats de schaal nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi vlak voor het serveren de Karmasan erover.
TIPVoor de snelle variant, snijd je alle ingrediënten klein. Bak alles in een braadpan gedurende 10 minuten en voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Laat nog eens 10 minuten afgedekt pruttelen en strooi op het laatst de vegan kaas erover.
II
Ratatouille is een Frans gerecht uit de omgeving van Nice. Door de film 'Ratatouille' is het gerecht razend populair geworden bij jong en oud. In de film wordt de ratatouille prachtig dakpansgewijs geserveerd. Omdat we dit vandaag ook gaan doen, kost dit gerecht iets meer bereidingstijd dan gebruikelijk. We geven de ratatouille een topping van een heerlijke plantaardige variatie op Parmezaanse kaas. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.