Quinoasalade met gekleurde bietjes en avocado afgetopt met romige tonijn
4,3
756 kcal
300 g groente
Vandaag een salade met vrolijk gekleurde bietjes en tomaatjes. Het voordeel van de gele en chioggia bietjes is dat ze niet afgeven aan je handen. Door de bietjes te koken verliezen ze wat van hun kleur. Je kunt ook een deel van de bietjes heel klein snijden en rauw door het gerecht verwerken. Tip: Haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Gele bietjes Herkomst: lepelaar
- 200 g Chioggia bietjes Herkomst: de Lepelaar
- 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
- 200 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 st Avocado Herkomst: Befair
- 1 el Olijfolie
- 1 el (Balsamico)azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Kook de bietjes afgedekt in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de quinoa, zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Laat de tonijn uitlekken, doe in een bakje en lepel de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakjes.
- Meng de gekookte bietjes met de tomaatjes en quinoa. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, (balsamico)azijn, zout en peper. Serveer de quinoa op een mooie schaal en verdeel de avocado en romige tonijn erover.
TIP
Heb je liever een warme maaltijd? Verwarm dan ook de tonijnsaus en de tomaatjes.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 138%
Vitaliteit + 53%
CO2 eq -57%
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Eiwitrijk, Variatie, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie756 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker20 g
Vet37 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit36 g
Vezels17 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Vis
Lactose
Melk


