Quinoasalade met Légumaise

Quinoasalade met Légumaise en krokante kikkererwten

| 644 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Gezin, Lactosevrij, Vegan, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch, Afvallen, 9 maanden
Selderij
Peulvruchten
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Sla melangeHerkomst: proef
  • 130 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
  • 150 g Légumaise rode paprika-tijmHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 200 g Kikkererwten
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 250 g CherrytomaatjesHerkomst: balcon de nijar

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente280 g
vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq709 g
water-reduction-scoreWater54,8 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water met een snuf zout aan de kook (2x zoveel als de quinoa). Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af, zet opzij en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper (of kook de quinoa in bouillon).
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten krokant in 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Was of schil de wortel, rasp grof en pers wat citroensap erboven uit. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Was de sla en laat goed uitlekken in een zeef. Hussel de afgekoelde quinoa met de wortel, sla en tomaatjes. Besprenkel met olijfolie extra vierge.
  4. Serveer de Légumaise bij de quinoasalade en garneer met de krokante kikkererwten.
TIPOok erg lekker met peterselie, koriander of verse rode peper.

II

Quinoa is een eeuwenoud graan uit Zuid-Amerika dat eeuwenlang buiten de schijnwerpers heeft gestaan. Wereldwijd wordt het bestempeld als ‘superfood’, dankzij de hoge voedingswaarde en vele gezondheidsvoordelen. Quinoa zit vol met vitaminen, mineralen en bevat nog meer eiwitten, vezels en gezonde vetten dan andere granen. Het is met name goed voor veganisten, vegetariërs en mensen die een glutenvrij dieet volgen. 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie644 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker13 g
Vet32 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit19 g
Vezels16 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij
Peulvruchten
Paprika