150 g Légumaise rode paprika-tijmHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
200 g Kikkererwten
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
250 g CherrytomaatjesHerkomst: balcon de nijar
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie extra vierge
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente280 g
Vitaliteit85 Punten
CO2eq709 g
Water54,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water met een snuf zout aan de kook (2x zoveel als de quinoa). Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af, zet opzij en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper (of kook de quinoa in bouillon).
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten krokant in 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Was of schil de wortel, rasp grof en pers wat citroensap erboven uit. Was de tomaatjes en snijd doormidden. Was de sla en laat goed uitlekken in een zeef. Hussel de afgekoelde quinoa met de wortel, sla en tomaatjes. Besprenkel met olijfolie extra vierge.
Serveer de Légumaise bij de quinoasalade en garneer met de krokante kikkererwten.
TIPOok erg lekker met peterselie, koriander of verse rode peper.
II
Quinoa is een eeuwenoud graan uit Zuid-Amerika dat eeuwenlang buiten de schijnwerpers heeft gestaan. Wereldwijd wordt het bestempeld als ‘superfood’, dankzij de hoge voedingswaarde en vele gezondheidsvoordelen. Quinoa zit vol met vitaminen, mineralen en bevat nog meer eiwitten, vezels en gezonde vetten dan andere granen. Het is met name goed voor veganisten, vegetariërs en mensen die een glutenvrij dieet volgen.
'In samenwerking met Lisa Steltenpool'