Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook (2x zoveel als de quinoa). Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af, zet opzij en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper (of kook de quinoa in bouillon).
Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Verhit olie in een bakpan en bak de rode peper met de kikkererwten krokant in 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Was de tomaatjes en snijd doormidden. Was de sla blaadjes, laat goed uitlekken in een zeef en snijd of scheur klein. Hussel de afgekoelde quinoa met de sla en tomaatjes. Besprenkel met olijfolie extra vierge en wat citroensap.
Roer de hummus los met wat citroensap en een beetje water. Smeer een beetje hummus op het bord en schep de salade erop. Garneer met de krokante kikkererwten en een partje citroen.
TIPVoor een fris zuurtje kun je de citroenschil ook heel fijn raspen boven de salade.
II
Quinoa is een eeuwenoud graan uit Zuid-Amerika, dat de afgelopen jaren een terechte opmars heeft gemaakt in Europa. Onze quinoa komt gewoon uit Nederland. In dit gerecht wordt het gecombineerd met krokante kikkererwten, hummus een pepertje voor de pit. Lekker fris en krokant!