Afvallen, Variatie, Glutenvrij, Lactosevrij, Lekker snel
MaisMosterdVis
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Knoflookteen
125 g Gerookte meerval
0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
1 g VeldslaHerkomst: Biobrothers
200 g Chioggia bietjesHerkomst: de Lepelaar
200 g Gele bietjesHerkomst: lepelaar
130 g QuinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Honing
2 el Olijfolie extra vierge
2 el Azijn
1 el Mosterd
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq695 g
Water7,6 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 8 minuten gaar in de bouillon. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
Schil de bietjes en snijd ze met behulp van een mandoline of een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes.
Was de sla en laat goed uitlekken. Snijd (of scheur) de gerookte meerval in grove stukken.
Maak een vinaigrette van de mosterd, olijfolie, azijn, honing, zout en peper. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop alles goed door elkaar.
Meng de quinoa met de sla en bietenplakjes. Druppel de vinaigrette erover en leg de gerookte meerval erop.
TIPJe kunt de bietjes ook in dunne plakjes snijden en roosteren in de oven. De mooie kleuren vervagen dan helaas wel.
II
Vandaag een quinoasalade met prachtig gekleurde bietjes op het menu. De Chioggia biet is een Italiaans ras uit de buurt van Venetië. Het is een smaakvolle zoete biet met witte en roze ringen. Heel geschikt voor garnering en ook nog eens lekker in een salade, groenteschotel of als carpaccio. De gele biet heeft een wat zoetere smaak dan de rood- wit gestreepte Chiogga biet.
'Inspired by Ralph Moorman'