Quinoa salade met schelvisfilet paprika en guacamole

690 kcal
290 g groente

De vis van vandaag is schelvisfilet. Deze vis zwemt vooral in de Noordzee,en in de wateren voor Noorwegen en IJsland. Het vlees van schelvis lijkt op dat van kabeljauw maar iets zachter van structuur. Guacamole is een heerlijke Mexicaanse dip met als hoofdingrediënt avocado. Het is natuurlijk super lekker bij nacho's, maar ook heel goed te combineren met andere gerechten. Tip: besprenkel de guacamole met wat citroensap om te voorkomen dat de avocado bruin wordt.

Quinoa salade met schelvisfilet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 200 g Schelvisfilet met vel Herkomst: Fish & more
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie / boter
  • 1 el Citroensap
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 15 minuten gaar. Giet het water af en roer een scheutje olijfolie (en een beetje boter), de helft van de citroen-kerriepoeder, zout en peper erdoor.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep de groente bij de quinoa.
  3. Verhit olie (of boter) in dezelfde bakpan en bak de schelvisfilet op een hoog vuur aan. Temper het vuur en bak nog enkele minuten. Maak op smaak met de rest van de citroen-kerriepoeder, zout en peper.
  4. Maak een guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn in een kommetje. Snijd de koriander klein en meng de helft door de avocado. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met een drupje citroensap (of azijn), zout en peper.
  5. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Meng de quinoa met de groenten en garneer met de rest van de koriander. Serveer de schelvis en de guacamole erbij.
TIP
Je kunt een deel van de ui ook heel fijn snipperen en door de guacamole scheppen.
4,0
Gemiddelde van 15 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -51%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 84%
co2-reduction-score
CO2 eq -76%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenGlutenvrijSeizoenLactosevrijEiwitrijkLekker snelSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie690 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker14 g
Vet36 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Vis
Paprika
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten