75 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
5 g Verse muntHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq270 g
Water23,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Schil de wortel en pastinaak en snijd in stukken. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de wortel en pastinaak toe en bak mee op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg een scheutje water toe en kruid met zout en peper. Laat afgedekt 15 minuten sudderen. Verwarm de laatste 3 minuten de kikkererwten mee.
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het water af, roer een beetje los.
Hak de peterselie en munt grof en schep met de rozijnen door de quinoa. Kruid met zout en peper. Verwarm de Légumaise op een laag vuur (eventueel met een scheutje water).
Lepel de Légumaise op de borden en schep de quinoa met de groenten en kikkererwten erop.
TIPJe kunt de rozijnen ook even laten wellen voordat je ze met de quinoa mengt.
II
Wist je dat onze quinoa van dichtbij komt, namelijk uit Wageningen! De telers gebruiken duurzame landbouw technieken en telen de quinoa zonder pesticiden. Door de nieuwe rassen (ontwikkeld door Wageningen University & Research) te gebruiken, kunnen ze goed tegen ongunstige omstandigheden, zoals droogte en zoute grond. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.