Quinoa met wortel en pastinaak

Quinoa met wortel en pastinaak kikkererwten en verse kruiden

| 758 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,6
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegan, 9 maanden, Glutenvrij, Vegetarisch, Lekker snel, Specials, Lactosevrij, Seizoen, Variatie
Selderij
Peulvruchten
Sulfiet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 75 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g Verse muntHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit86 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq270 g
water-reduction-scoreWater23,6 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Schil de wortel en pastinaak en snijd in stukken. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de wortel en pastinaak toe en bak mee op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg een scheutje water toe en kruid met zout en peper. Laat afgedekt 15 minuten sudderen. Verwarm de laatste 3 minuten de kikkererwten mee.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het water af, roer een beetje los.
  4. Hak de peterselie en munt grof en schep met de rozijnen door de quinoa. Kruid met zout en peper. Verwarm de Légumaise op een laag vuur (eventueel met een scheutje water).
  5. Lepel de Légumaise op de borden en schep de quinoa met de groenten en kikkererwten erop.
TIPJe kunt de rozijnen ook even laten wellen voordat je ze met de quinoa mengt.

II

Wist je dat onze quinoa van dichtbij komt, namelijk uit Wageningen! De telers gebruiken duurzame landbouw technieken en telen de quinoa zonder pesticiden. Door de nieuwe rassen (ontwikkeld door Wageningen University & Research) te gebruiken, kunnen ze goed tegen ongunstige omstandigheden, zoals droogte en zoute grond. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie758 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker29 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels22 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij
Peulvruchten
Sulfiet