Pel de ui en snijd klein. Schil of was de wortels en snijd in stukken. Halveer de prei, snijd in stukken en spoel goed af in een vergiet onder de kraan. Was de courgette en snijd klein. Snijd een paar blaadjes verse munt klein.
Verhit bakolie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan alle groenten toe en bak al omscheppend enkele minuten. Bestrooi met ras el hanout en verse munt. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg de rozijnen toe aan de pan. Giet het water erbij en laat afgedekt zachtjes stoven (circa 15-20 minuten).
Spoel intussen de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng 2 keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf. Kook de quinoa 10 minuten op een laag vuur. Giet daarna het overtollige water af en zet afgedekt opzij.
Snijd de grilkaas in plakjes of blokjes. Verhit bakolie in een grillpan (of koekenpan) en gril of bak de kaas lichtbruin.
Serveer de quinoa op een mooie schaal en schep de gestoofde groenten erop. Leg de kaas erop en garneer met verse munt.
TIPOok erg lekker met rozijnen, dadels, (geschaafde) amandelen of verse peterselie.
II
Quinoa heeft een nootachtige smaak en is een prima alternatief voor rijst, pasta of aardappels. Quinoa is heel voedzaam, het bevat de vitamines B1, B2, B3 en E. Maar liefst 10% van het droge gewicht bestaat uit vezels.
Vandaag staat er een heerlijk geurend gerecht op het menu met quinoa, lekkere groenten en grilkaas.