Quinoa met gerookte makreelfilet paprika en aubergine

677 kcal
240 g groente

Makreel heeft stevig en vet vlees, maar smaakt mals en zacht. Vette vis bevat veel vitamine D en is rijk aan omega 3-vetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Dit gerecht is erg lekker; heel eenvoudig te bereiden en ook nog eens erg gezond! Tip: Haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek. 'Inspired by Ralph Moorman'

Quinoa met gerookte makreelfilet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Quinoa Herkomst: ekomenu maatwerk 130 g
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 1 st Knoflookteen
  • 200 g Gerookte makreelfilet Herkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en zout (of bouillon) aan de kook voor de quinoa. Zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Was de quinoa In een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het restant water af en laat een paar minuten uitdampen.
  2. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de aubergine en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook, paprika en aubergine 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de gerookte makreel in grove stukken.
  4. Meng de groenten met de quinoa en verdeel de gerookte makreel erover.
TIP
Erg lekker met verse kruiden, zoals peterselie, koriander of munt.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 59%
co2-reduction-score
CO2 eq -71%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijAfvallenLactosevrijLekker snelEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie677 kcal
Koolhydraten49 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit33 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Vis
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten