Quinoa met gerookte makreelfilet

Quinoa met gerookte makreelfilet paprika en aubergine

| 677 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Afvallen, Lactosevrij, Lekker snel, Eiwitrijk
Vis
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen
  • 200 g Gerookte makreelfilet
  • 130 g QuinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.167 g
water-reduction-scoreWater25,2 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en zout (of bouillon) aan de kook voor de quinoa. Zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Was de quinoa In een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het restant water af en laat een paar minuten uitdampen.
  2. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de aubergine en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en bak de knoflook, paprika en aubergine 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de gerookte makreel in grove stukken.
  4. Meng de groenten met de quinoa en verdeel de gerookte makreel erover.
TIPErg lekker met verse kruiden, zoals peterselie, koriander of munt.

II

Makreel heeft stevig en vet vlees, maar smaakt mals en zacht. Vette vis bevat veel vitamine D en is rijk aan omega 3-vetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Dit gerecht is erg lekker; heel eenvoudig te bereiden en ook nog eens erg gezond! Tip: Haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek. 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie677 kcal
Koolhydraten49 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit33 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Paprika