Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Gezin, Specials, Variatie, Eiwitrijk, Seizoen
MelkEiLactoseTarweGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
125 g RicottaHerkomst: Zuger
60 g SchouderhamHerkomst: St. hendrick
1 st QuichedeegHerkomst: Donaustrudel
2 st TomaatHerkomst: Solid
3 st Ei
300 g SpinazieHerkomst: Oegema
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Balsamicoazijn
0.5 el Nootmuskaat
40 ml Melk
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
CO2eq868 g
Water16,4 l
Voorbereiding (50 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 220 ºC en leg het deeg met het bakpapier in een springvorm of quichevorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet even in de koelkast.
Was de spinazie, laat uitlekken en hak de spinazie grof (ook eventuele harde steeltjes). Stoof de spinazie kort in een bakpan zodat het een beetje slinkt, schep uit de pan en pers het vocht eruit. Snijd de ham in reepjes. Schep de spinazie, ham en de ricotta door elkaar.
Klop in een ruime kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel als eerste het spinaziemengsel over de quichebodem en vervolgens het eimengsel. Schud de vorm even en bak de quiche 35 minuten onder in de hete oven. Verlaag halverwege de ovenstand naar 180 ºC.
Was en snijd intussen de tomaat in stukjes of plakjes. Maak een tomatensalade met de balsamicoazijn, peper en zout. Serveer de tomatensalade bij de quiche.
TIPStrooi eventueel wat paneermeel over de bodem, zodat dit het vocht kan absorberen. In een quiche kun je veel restjes van je groente kwijt die je nog in de koelkast hebt.
II
De quiche is een perfect gerecht om ruim van tevoren klaar te maken, deze quiche is daar een goed voorbeeld van. Snijd in puntjes en neem mee naar het werk, lunch, picknick of borrel. Altijd lekker en helemaal deze variant met spinazie. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.