Verwarm de oven voor op 220 ºC en leg het deeg met het bakpapier in een springvorm of quichevorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet even in de koelkast.
Pel de sjalot en snijd in partjes. Schil de knolselderij en pastinaak en snijd in kleine blokjes of dunne plakjes. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en blancheer de knolselderij, pastinaak en sjalot enkele minuten. Giet het water af en laat heel goed uitlekken.
Verdeel de groenten over de quichebodem. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd klein. Verdeel de peer over de groenten.
Snijd de peterselie klein. Klop in een ruime kom de eieren met de helft van de peterselie, een klein scheutje melk en geraspte kaas los. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en schenk in de quichevorm.
Bak de quiche onderin de oven (of met onderwarmte) in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Strooi vlak voor het serveren de overgebleven peterselie erover.
TIPJe kunt de quichebodem eventueel 'blind' bakken voordat je de vulling erin doet. Dat doe je door bakpapier op de quichebodem te leggen en deze met bakbonen alvast voor te garen. Gebruik de onderwarmte van je oven.
II
Quiche is een perfect gerecht om ruim van tevoren klaar te maken. Deze quiche is daar een goed voorbeeld van. Snijd in puntjes en neem mee naar het werk, als lunch, picknick of borrel. Altijd lekker en helemaal deze variant met wintergroenten in combinatie met peer. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®.